BETA
0
Връзка с Фейсбук
Начало
Windows 8 - Самоучител

Windows 8 - Самоучител

В наличност: На склад

13,85 лв.
Брой:
  • Каталожен №: bs00308
  • Издателство: Асеневци
  • Издадена: 2013 г.
  • Корица: мека
  • Страници: 198
  • Размер: 23,5 х 16 см.
  • Тегло: 200 гр.
  • ISBN: 978-954-889-835-5
  • В наличност: Да

Описание

Този практически компютърен самоучител е предназначен както за начинаещите, така и за по-опитните потребители, които все още не са се запознали с новата операционна система Windows® 8.

В първата част на книгата последователно са разгледани основните нововъведения в Windows® 8 - новият потребителски интерфейс, промените във файловия мениджър, страничния панел, функциите за търсене на файлове, програми или настройки. Обърнато е особено внимание на създаването и управлението на потребителските акаунти, настройването на семейната безопасност, персонализирането на средата, промяната на параметрите на компютъра и др. От тази част ще научите и как да настроите връзката с интернет, независимо дали използвате безжична или DSL връзка с кабел.

Във втората част са разгледани едни от най-полезните и най-често използвани програми - браузър за преглеждане на сайтове; приложения за гледане на филми, слушане на музика и организиране на изображения; програми за сваляне и качване на файлове. Обърнато е внимание и на разговорите чрез Skype, изпращането на имейл съобщения и торент мрежите.

Третата част е за по-опитните потребители. В нея е обяснено как се изгражда домашна безжична мрежа и как може да се справите с най-често възникващите проблеми при нейната експлоатация. Разгледано е създаването и настройването на домашна група - съвременно и много полезно средство за споделяне на ресурси. Тук ще намерите и така полезния SkyDrive®- модерна облачна услуга, предоставяща ви безплатно място за съхранение на данни. Ще научите как да използвате средствата за възстановяване на системата и защитната стена. Обърнато е внимание на инсталирането на съвременна антивирусна програма.

В края на книгата са дадени стъпките, които трябва да следвате, ако искате сами да инсталирате своя Windows® 8.

Добре структурираният материал и големият брой илюстрации ще ви позволят значително по-бързо да се възползвате от предимствата на новата операционна система Windows® 8, обединяваща в себе си едни от най-добрите програмни разработки.

Up-sell products
Illustrator CS5 for Dummies
Компютърен самоучител for Dummies (ново издание)
Хакерство For Dummies
Microsoft Word 2013 - Step by Step

Денис Колисниченко

Денис Колисниченко Водещият автор в областта на програмирането и информационните технологии - Денис Николаевич Колисниченко, е написал пове Още...

Книги от автора