BETA
0
Връзка с Фейсбук
Начало
Българската история в 100 дестинации

Българската история в 100 дестинации

В наличност: На склад

15,90 лв.
Брой:
  • Каталожен №: bs03119
  • Издателство: БГ Учебник
  • Издадена: 2018 г.
  • Корица: мека
  • Страници: 224
  • ISBN: 978-619-187-010-3
  • В наличност: Да

Описание

Книгата e цветна, а към нея има 100 стикера, всеки от които може да бъде залепен на страницата на съответната дестинация, когато бъде посетена. 

Авторите на книгата са студенти в СУ „Св. Климент Охридски“ и част от екипа на „Българска история“. Създатели са на сайта bulgarian-history.org, чрез който популяризират непознати и забравени моменти от историята на България. Чрез образователните си видео клипове и статии те представят исторически събития и личности по достъпен и увлекателен начин, подходящ за широката аудитория. По време на училищните си обиколки изнасят исторически презентации пред ученици и студенти от цялата страна.

Книгата „Българската история в 100 дестинации“ е трета част от научнопопулярна поредица на издателство „БГ Учебник“. Първата и втората част са посветени на 100 личности, допринесли за развитието на България, и на 100 събития, случили се в страната ни или пряко свързани с нея. Настоящата книга е продължение на първите две и в нея са представени 100 исторически дестинации. Включени са разнообразни места, свързани с родната история – от градове и села през крепости и манастири до музеи и природни забележителности.

Up-sell products
Граматика на цивилизациите
Забравените пътища. От Родопите до Памир
Българската история в 100 събития
Виното е за всеки

Иван Кънчев, Ивомир Колев, Марио Мишев

Иван Кънчев, Ивомир Колев, Марио Мишев Иван Кънчев, Ивомир Колев и Марио Мишев са студенти в СУ "Св. Климент Охридски" и са част от екипа на "Българска история Още...

Книги от автора