BETA
0
Връзка с Фейсбук
Начало

Общи условия

ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ И ЗАЩИТА НА ДАННИТЕ

С поръчката и/или регистрацията си в сайта bestseller.bg клиентът се съгласява да предостави доброволно следната лична информация за служебно ползване от страна на bestseller.bg

Име и фамилия

Валиден e-mail адрес и парола 

Пълен адрес за доставка

Пълен адрес за фактуриране (ако е различен от адреса за доставка)

Телефон за контакт

Клиентът носи отговорността за попълнените данни, както и за това те да са достатъчно подробни, за да позволят изпълнението на доставката и плащането. Подадената от клиента информация ще се използва изрично и само за служебните цели на доставката от страна на служителите на "Бестселър България" ЕООД и няма да бъде предоставяна на трети лица за каквито и да били цели, освен когато това се налага от закона. Клиентът носи отговорност за съхраняването на паролата, осигуряваща му достъп до съдържанието на bestseller.bg като регистриран потребител, като в случай на загубване на паролата тя може да бъде възстановена от електронната система на сайта на посочения при регистрацията от клиента e-mail адрес.

"Бестселър България" ЕООД е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и носи отговорност за правилното и конфиденциалното съхраняване на данните, предоставени доброволно от потребителите. "Бестселър България" ЕООД не носи отговорност за неоторизиран достъп до профила на потребителите, настъпил поради предоставяне на паролата на трети лица, както и за щетите и загубите, нанесени вследствие на неоторизирания достъп.

 

ДОГОВОР ЗА УСЛУГА

С акта на поръчката се сключва договор между клиента и "Бестселър България" ЕООД, фирма със седалище гр. София, ж.к. "Дружба" 1, бул. "Искърско шосе" 19, ет. 1, ЕИК 200885101, за изпълнение на доставка на поръчаните артикули чрез сайта bestseller.bg.

След като служителите на "Бестселър България" ЕООД потвърдят поръчката чрез контакт с клиента, артикулите ще бъдат окомплектовани и изпратени на посочения от клиента адрес за доставка.

"Бестселър България" ЕООД не носи отговорност, ако поръчаните от клиента артикули не бъдат доставени заради непълен или некоректен адрес. "Бестселър България" ЕООД си запазва правото да се оттегли едностранно от договора за услуга, ако подадените от потребителя данни не са пълни или не са коректни или поръчката не може да бъде изпълненина поради липса на складови наличности, като уведоми за това клиента, използвайки данните за контакт, оставени от него.

Сайтът bestseller.bg е предназначен за директна продажба на крайни потребители. Забранено е използването услугите на "Бестселър България" ЕООД за препродаване на получените артикули на трети лица. При установени нарушения в тази насока "Бестселър България" ЕООД си запазва правото да се оттегли едностранно от договора.

 

НАЛИЧНИ СТОКИ

"Бестселър България" ЕООД осигурява своевременно доставка на поръчаните от клиента артикули на посочения адрес за доставка, когато артикулите са налични в складовете на фирмата. При изчерпване на наличността или възможно забавяне на доставката над определения срок поради моментна липса на артикули, "Бестселър България" ЕООД се задължава да информира клиента за това, като се свърже с него по телефон или e-mail. Моля, обърнете внимание, че е възможно един продукт да бъде описан в сайта като наличен и след като складовите наличности са се изчерпали поради динамиката на пазаруването в сайта. Ако клиентът пожелае да прекрати доставката, необходимо е да заяви това пред служителя на "Бестселър България" ЕООД, който се е свързал с него. В случай че е извършено плащане преди отказа от доставката, сумата ще бъде възстановена  на клиента по банков път в рамките на 10 (десет) работни дни след предоставяне на банкова сметка за превод от страна на клиента.

 

ПЛАЩАНЕ И ДОСТАВКА

След като клиентът потвърди поръчката си в сайта bestseller.bg, електронната заявка се обработва от служители на фирмата, които се свързват с клиента за потвърждение по e-mail или телефон. При невъзможност за връзка с клиента поръчката се анулира от страна на "Бестселър България" ЕООД след срок от 7 (седем) дни.

При заявка, направена след 15:00 часа, обработката се извършва на следващия работен ден.

Възможните начини на плащане са чрез наложен платеж (плащане при получаване на доставката), банков превод по сметката на "Бестселър България" ЕООД (Първа инвестиционна банка, IBAN:  BG46FINV91501004180352, BIC: FINVBGSF), кредитна карта, ePay, Easy Pay и B-pay. Моля, обърнете внимание, че при избор на опцията за плащане с банков превод, кредитна карта, ePay, Easy Pay или B-pay поръчката ще бъде изпратена след получаване на плащането.

При попълване на вносната бележка за банков превод клиентът следва да посочи номера на поръчката, изписан в изпратения на клиента e-mail от bestseller.bg, като основание за плащане. Таксите за банковия превод са за сметка на клиента.

Ако клиентът избере опцията за наложен платеж, цялата стойност на поръчката и куриерската доставка следва да бъде платена на куриера при доставка на място на посочения от клиента адрес.

Доставката се извършва навсякъде в страната в рамките на 3 (три) работни дни след потвърждението на поръчката на преференциални цени от 2,90 лева за София и 3,90 лева за страната. Цените са фиксирани и се отнасят за пратки до 5 кг. Доставката се извършва в работно време от оторизирана куриерска фирма.

 

ВРЪЩАНЕ НА ДОСТАВКА

В рамките на 14 (четиринадесет) календарни дни от датата на доставка клиентът може да върне получените артикули със същата куриерска фирма на адрес: гр. София, ж.к. "Дружба" 2, ул. "Делийска воденица", бл. 330, вх. А, ет. 3. Сумата ще бъде възстановена на клиента по банков път, ако артикулите са в същото състояние, както при изпращането им. Връщането на доставката е за сметка на клиента, като цената на куриерската услуга се различава от преференциалната цена, която "Бестселър България" ЕООД предлага при доставка.

Ако получените от клиента артикули не съответстват в пълен размер и изцяло на поръчаните от клиента в сайта bestseller.bg и това може да бъде удостоверено, следва да се свърже със служителите на "Бестселър България" ЕООД на телефон 02 400 50 40. Връщането на доставката в този случай е за сметка на "Бестселър България" ЕООД, както и изпращането на правилната поръчка. Сверяването на поръчките става чрез електронната система за поръчки в сайта bestseller.bg, до която и двете страни имат достъп.

Платената сума за върната поръчка без цената на куриерската услуга се възстановява на клиента по банков път на предоставена от него банкова сметка в рамките на 10 (десет) работни дни, след като служителите на "Бестселър България" ЕООД получат върнатата пратка.

 

ПРОМОЦИИ

"Бестселър България" ЕООД предоставя специални промо кодове, които клиентът може да използва при поръчка от сайта bestseller.bg. Промо кодовете са за еднократна употреба, по един на поръчка, и важат според условията и стойността, при които са предоставени. Моля, обърнете внимание, че определени артикули е възможно да не са покрити от промо кодовете. Промо кодовете дават единствено отстъпки според условията и стойността, при които са предоставени, и не включват никакви други изменения на обичайните права и задължения между клиента и "Бестселър България" ЕООД.

 

НЕПРЕДВИДЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

"Бестселър България" ЕООД не носи никаква отговорност за щети и загуби при доставката, настъпили вследствие на обстоятелства извън  възможния контрол на "Бестселър България" ЕООД.

 

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ

"Бестселър България" ЕООД не носи отговорност за съдържанието на продаваните книги, както и за съдържанието на продаваните други артикули, ако те са във фабричната си опаковка. "Бестселър България" ЕООД не носи отговорност, ако получените от клиента артикули не удовлетворяват неговите изисквания или не отговарят на неговите нужди, при положение, че съответстват точно на поръчаните от клиента артикули в сайта bestseller.bg, и не се задължава да ги замени при поискване. Клиентът има право да върне поръчаните артикули в рамките на 14 (четиринадесет) дни, както е определено в Закона за защита на потребителите.

"Бестселър България" ЕООД не носи отговорност за некоректни артикули при доставка, ако фирмата не е била уведомена от клиента в срок от 14 (четиринадесет) дни след получаването на съответната доставка. Уведомлението става само по e-mail info@bestseller.bg.

 

АВТОРСКИ ПРАВА

Всички текстове и изображения, публикувани на сайта bestseller, са защитени по смисъла на Закона за авторското право и сродните му права и са собственост на "Бестселър България" ЕООД. Изрично е забранено неоторизираното използване на текстове и изображения от сайта на "Бестселър България" ЕООД при други обстоятелства и от трети лица без писменото разрешение на собственика на bestseller.bg.

 

РЕКЛАМАЦИИ

"Бестселър България" ЕООД се стреми да достави бърза и качествена услуга по закупуването на артикули от сайта bestseller.bg. Ако имате рекламации, обърнете се към служителите на "Бестселър България" ЕООД на телефон 02/ 400 50 40 или на e-mail info@bestseller.bg, като имате готовност да предоставите за своя идентификация името си, адреса за доставка и адреса за плащания. Моля, имайте предвид, че "Бестселър България" ЕООД поема отговорност да адресира рекламацията само ако тя е направена в рамките на 14 (четиринадесет) дни след получаване на доставката.

 

ЮРИСДИКЦИЯ

Всички въпроси и оплаквания, неуредени с настоящите Общи условия за ползване, подлежат на разрешаване според законите на Република България и по-специално, но не само, Закона за защита на потребителите, Закона за защита на личните данни, Закона за електронната търговия и други.

 

АДРЕС НА ФИРМАТА

За връзка с "Бестселър България" ЕООД можете да използвате следните координати:

Телефон: 02/ 400 50 40

Работно време: от понеделник до петък – 09:00-17:00 ч.

E-mail: info@bestseller.bg

 

Седалището на фирмата се намира на следния адрес: гр. София, ж.к. "Дружба" 1, бул. "Искърско шосе" 19, ет. 1. ЕИК на фирмата е 200885101.