BETA
0
Връзка с Фейсбук
Начало

В очакване на „Пролетния базар на книгата“

bazar

Броени дни остават до старта на „Пролетния базар на книгата“ тази година. Събитието ще стартира на 3 юни от 11 часа в НДК. За откриването на „Базара“ в страната ни пристига един от най-популярните турски автори - Ахмед Юмит. Той ще представи новата си книга в София. Специални гости са и Н.Пр. Сюлейман Гюкче – посланик на Република Турция, и Джамал Текканат - аташе по културата и туризма.

В периода  3 – 8 юни, в който се провежда книжното събитие, посетителите ще имат възможност да присъстват на литературни срещи с популярни български автори. Средставата от благотворителното четене, организирано от Асоциация „Българска книга“, редом с български писатели, поети и преводачи, ще бъдат дарени  на посолствата на засегнатите от тежки наводнения Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина. Зад издателските щандове отново ще присъстват познати в литературата ни имена, готови да раздават автографи и да обсъждат актуални теми с читателите.

Освен четенията (джаз-четенияКортасар І), премиерите на книги („Нищо тъмно“ и „Третата жена“ от Федя Филкова; „Събирач на дневници“ от Леа Коен) и чуждестранните гости (сръбският писател Братислав Петрович), посетителите ще бъдат изненадани и от специалната изложба на корици, организирана съвместно от Асоциация „Българска книга“ и „Денят започва с култура“ по БНТ. Експозицията, подбрана от жури, съставено от преподаватели в катедра „Книга и печатна графика“ и катедра „Плакат и визуална комуникация“ в Националната художествена академия, ще бъде разположена в полуетаж „Изток“.

„Пролетният базар на книгата” е включен в Културния календар на Столична община и се реализира с медийното партньорство на БНР, в. „Стандарт”, „Аз чета“, сп. Програмата, Actualno.com, bTV радио, Jazz FM, N-JOY, Z-Rock, Melody, Classic FM, радио 1.

Източник, снимка:  njoy.bg

Коментирайте