BETA
0
Връзка с Фейсбук
Начало

Български герой в история от живота на 34-годишният Хари Потър

rowlingАвторката на култовата за няколко поколения тийнейджъри поредица за момчето-магьосник Хари Потър е написала кратка история от 1500 думи, която проследява мигове от живота на вече 34-годишния маг, съобщават от standartnews.com.  Информацията е споделена от самата Джоан К. Роулинг  във фен сайта ú PotterMore.com. Текстът е оформен като статия в жълт вестник от провокативната  журналистка в света на магията Рита Скийтър.

                Кратката творба проследява моменти от световното първенство по куидич. Хари, Рон и Хърмаяни, вече прехвърлили 30-те години, пристигат в Патагония за финала на турнира. Хари вече има няколко сребърни кичура и се е сдобил с още един белег - над дясната скула, а пресата все още го нарича Избрания. Той ще представи синовете си Джеймс и Албус на търсача от българския отбор по куидич Виктор Крум.

                Джини, сестрата на Рон и съпругата на Хари, е започнала кариера на журналист. Тя и Хари имат и една дъщеря - Лили Луна. Хърмаяни, сдобила се със славата на едно от най-умните момичета по време на ученическите си години в школото за магьосници, има отлична кариера и деца от щастливия ú брак с Рон. Рон пък се възстановява от срещата с Волдемор, която се е превърнала в травма за него. Той е  напуснал поста си в Министерството на магията, за да работи с брат си Джордж в магазина му за шеги.

                Този текст е първият, свързан с Хари Потър и емблематичната поредица, която приключи преди седем години с излизането на последната, седма, част от сагата - "Хари Потър и Даровете на смъртта". По този начин Роулинг предава само догадки за това, което се случва с героите. Един  от въпросите, които вероятно ще вълнуват най-много почитателите, е свързан с мистериозния белег на бузата на Хари, който в следваща история може да доведе до тайните на Министерството на магията.

Източник: standartnews.com

Снимка: peoples.ru

Коментирайте