BETA
0
Връзка с Фейсбук
Начало

„Вкусът на тъгата“ отразява живота на сестрите Бронте

19090

В края на месец август тази година издателство „Унискорп“ ще зарадва своите почитатели с ново заглавие на книжния пазар. „Вкусът на тъгата“ на Джъд Морган описва живота на сестрите Бронте и обещава да се превърне във вълнуващо четиво за любопитните читатели.

Анотация:

Шарлот, Ан и Емили. Драма, страст и една история за тяхната опасна решимост да се изправят срещу порядките, за стремежа им да надмогнат съдбите на родителите си. Всичко започва със смъртта на майка им, сключила договор с Дявола за бъдещето на своите деца. После те преживяват загубата на двете си сестри, брат си и леля си. Въпреки това запазват сърцата си живи... Единственото желание на Емили е да се оттегли в света на въображението си; Ан се задушава от работата си като гувернантка; Шарлот копнее за независимост и любов. Всяка поема по свой творчески път. Това е вкусът на тъгата: необходимото камъче в устата ти, което смучеш, за да не пресъхне.
Те са сестрите БРОНТЕ.

Най-добрата книга за Бронте.
Juliet Barker, автор на „The Brontës: A Life in Letters”

Джъд Морган е един от псевдонимите на Тим Уилсън. Той е роден и отрасъл в Питърбъроу - древен град в Източна Англия, в блатистата област Фенс. Следва в университета Ийст Англия в Норич, където се дипломира като магистър по изкуствата. Там изучава и творческо писане при Малкълм Бредбъри и Анджела Картър. Автор е на романи – психологически съспенс, на фентъзи, но най-известен е с историческите си романи. Литературната критика го определя като брилянтен писател.

Коментирайте